zencefil.gen.tr
zencefil
Sosyal Medyada Paylaş
Gebelikte Zencefil
Zencefilin Zararları
Zencefil Öksürüğe İyi Gelirmi
Taze Zencefil Nasıl Kullanılır
Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Zencefil Tansiyonu Yükseltirmi
Zencefil Balgam
Zencefil Afrodizyak
Taze Zencefil Nerede Bulunur
Zencefil Yağ Yakar Mı
Zencefil Nerede Yetişir
Kuru Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Zencefil Çayı İle Zayıflama
Bal Ve Zencefil Karışımı Nasıl Hazırlanır
Yoğurt Zencefil Zerdeçal
Zencefil Reçeli
Taze Zencefil Nasıl Saklanır
Kök Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Kök Zencefil Nasıl Kullanılır
Öksürük İçin Zencefil
Zencefil Salatalık Limon Nane
Yoğurt Zencefil Zerdeçal Tarçın
Bal Zencefil Çörek Otu Karışımı
Kuru Zencefil Nasıl Kullanılır
Toz Zencefil Nasıl Kullanılır
Zencefil Çayı Faydaları
Zencefil Kanser
Zencefil Macunu
Kök Zencefil
Zencefil Kürü
Tarçın Zencefil Çayı
Kuru Zencefil
Zencefil Kökü
Zencefil Bal Karışımı Nasıl Yapılır
Zencefil
Tüm Sayfalar >>









Kök Zencefil Çayı Nasıl Yapılır

Kök zencefil çayı nasıl yapılır, Kök zencefil çayı özellikle sindirim sıkıntısı yaşayanlara çok iyi gelir. Bu çay yapılır ve içilirse içerisindeki bileşenler sayesinde vücuda bakterilerin girmesine ve giren bakteri enfeksiyonlarının yayılmasına engel olur. Genel olarak gıda maddeleri ile vücuda girmiş olan ve ateş bulantı kusma ishal kas ağrısı gibi belirtileri olan bakterilere karşı günde üç bardak kadar zencefil çayı içmek etkili olacak ve kısa sürede vücuttan atılmasını sağlayacaktır. Ayrıca grip öksürük boğaz enfeksiyonlarında da oldukça etkili bir çaydır. 

Kök zencefil çayı nasıl yapılır, Kök zencefil ile çay yapacaksanız bir büyük bardak çay için 15-20 gram kadar yeterli olacaktır. Zencefili alıp temizce yıkadıktan sonra üzerindeki sert kabuğu soymanız gerekecektir. Daha sonra isterseniz küçük küçük dilimler halinde doğrayın istersenizde rendeleyin. Çayınızı yaparken dilimlenmiş ya da rendelenmiş zencefili bardağa alıp üzerine kaynar suyu döküp on dakika bekleyebilirsiniz ya da zencefili küçük bir tencereye alır üzerine bir bardak su koyar su ile kaynatabilirsiniz. Bu durumda da yine on dakika kaynayacaktır. Kök Zencefil Çayı Nasıl YapılırTabi soğuk su konulmalıdır bu defa. Çayınızı hangi şekilde demlerseniz demleyin kaynatma ve dinlendirme süresine çok dikkat etmeniz gerekecektir aksi halde çayınızın tadı acıyabilir. Çayınızı yaptıktan sonra demlenme aşaması bitince içerken daha da tatlandırmak adına içerisine bir kaç damla bal ve bir dilim limon atabilirsiniz. Bu şekilde bir karışım hem daha faydalı olacaktır hem daha lezzetli olacaktır. Bu çay kan dolaşımını arttırarak kötü kolestrolü düşürür bu nedenle yüksek kolesterole bağlı olarak oluşan kalp hastalıklarına da iyi gelir ve bir çok bitki çayı arasında tercih edilenlerin başında gelir.

Yayınlanma Tarihi : 27.08.2015 05:30:34

Kök Zencefil Çayı Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kök Zencefil Çayı Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Zencefil Kurabiye

Zencefil kurabiye, bu kurabiye çok severek tüketilen çay saatlerinin vazgeçilmezi olan kurabiye çeşitlerinden biridir. Farklı kalıplar kullanılarak şekil verilmesi ile de çocuklar tarafından ayrıca ilgi odağı olmasını sağlıyor ve...

Zencefil Reçeli

Zencefil reçeli, tropik ve yarı tropik iklimlerde yetişen bir bitki türüdür. Görüntü itibariyle yer almasını anımsatmaktadır. Neredeyse tüm dünya mutfaklarında baharat olarak kullanılmaktadır. Ayrıca tıbbi alanlarda da kullanılmak...

Zencefil Çayı

Zencefil çayı, Anavatını Asya olan zencefil Çin, Brezilya, Jamaika, Hindistan gibi birçok ülkede üretilmektedir. Birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan zencefil yemeklerde baharat olarak da yaygın bir şekilde kullanılan bir b...

Zencefil Bal

Zencefil Bal, karışımı birçok insan tarafından özellikle kış aylarında olmak üzere bolca tüketilmektedir. Birçok faydası bulunan zencefil ve bal karışımı çocuklar üzerinde büyük etkiler göstermektedir. Birçok kimyasal ilaçtan çok...

Zencefilin Faydaları

Zencefilin faydaları, havlıcan, kakule ve zerdeçal ile aynı familyaya ait olan zencefil başta Hint mutfağı olmak üzere, Arap, Asya gibi ülkelerde de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Daha çok yemeklere lezzet katmak amacı ile k...

Taze Zencefil

Taze zencefil, Taze zencefil de tıpkı toz zencefil gibi tam bir şifa kaynağıdır. Taze zencefilin ana vatanı Asya' nın tropik yerleridir. Tropikal olduğu için taze zencefili Türkiye 'de yetiştirmek mümkün değildir ve ithal edilir....

Zencefil Nasıl Kullanılır

Zencefil nasıl kullanılır, zencefil bitkisi nemli ve sulak bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Bu bitki sarı çiçekler açar ve yassı gri bir gövdeye sahiptir. En sık kullanım alanı kökünün kurutularak baharat yapılması ve yemekle...

Zencefil Turşusu

Zencefil Turşusu, günümüzde yemeklerde insanların bolca tükettikleri bir çeşit haline gelmiştir. Oldukça lezzetli olan bu yiyecek birçok faydasıyla da bizleri etkilemektedir. Yapılışı oldukça basit olan bu turşuyu evlerinizde kola...

Zencefil Şekeri

Zencefil şekeri, aktarlarda, marketlerde rahatlıkla bulabileceğiniz bir üründür. Bu lezzetli ve şifalı yiyeceği evinizde yapmayı da deneyebilirsiniz. Zencefil çoğu evde tazesiyle, kurusuyla bulunan bir baharat türüdür. İster öksür...

Zencefil Kökü

Zencefil kökü, zencefil bitkisinin dip kısmı olarak bilinmektedir. Zencefil kökü ana vatanı olarak yetişme alanı Güney Asya olarak bilinir. Bu bitkinin kökü sağlık açısından oldukça faydalıdır. Genel olarak yetişme alanı kısıtlı o...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

zencefil, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2017