zencefil.gen.tr
zencefil
Sosyal Medyada Paylaş
Gebelikte Zencefil
Zencefilin Zararları
Zencefil Öksürüğe İyi Gelirmi
Taze Zencefil Nasıl Kullanılır
Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Zencefil Tansiyonu Yükseltirmi
Zencefil Balgam
Zencefil Afrodizyak
Taze Zencefil Nerede Bulunur
Zencefil Yağ Yakar Mı
Zencefil Nerede Yetişir
Kuru Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Zencefil Çayı İle Zayıflama
Bal Ve Zencefil Karışımı Nasıl Hazırlanır
Yoğurt Zencefil Zerdeçal
Zencefil Reçeli
Taze Zencefil Nasıl Saklanır
Kök Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Kök Zencefil Nasıl Kullanılır
Öksürük İçin Zencefil
Zencefil Salatalık Limon Nane
Yoğurt Zencefil Zerdeçal Tarçın
Bal Zencefil Çörek Otu Karışımı
Kuru Zencefil Nasıl Kullanılır
Toz Zencefil Nasıl Kullanılır
Zencefil Çayı Faydaları
Zencefil Kanser
Zencefil Macunu
Kök Zencefil
Zencefil Kürü
Tarçın Zencefil Çayı
Kuru Zencefil
Zencefil Kökü
Zencefil Bal Karışımı Nasıl Yapılır
Zencefil
Tüm Sayfalar >>









Zencefil Turşusu

Zencefil Turşusu, günümüzde yemeklerde insanların bolca tükettikleri bir çeşit haline gelmiştir. Oldukça lezzetli olan bu yiyecek birçok faydasıyla da bizleri etkilemektedir. Yapılışı oldukça basit olan bu turşuyu evlerinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Yaptığınız bu turşuyu kış ayları için bile saklayabilirsiniz. Titizlikle yapışınız elbette turşunuzun son kullanma tarihini etkileyecektir. Birazdan sizlere bu eşsiz lezzetin tarifini kısaca açıklayacağım. Diğer ülkelerde genellikle restoranlarda şusi adındaki balık yemeği yanında sunulan bu turşu ülkemizde birçok yemek yanında atıştırılan bir yiyecektir. Yani farklı ülkelerde farklı şekillerde tüketilen bu yiyeceği denemeniz ısrarla önerilmektedir.  Bu turşunun yapımında genellikle pirinç sirkesi kullanılmaktadır. Bu nedenle insanlar bu sirkeyi kullanırken ve bu yiyeceği tüketirken tereddütle yaklaşmaktadır. Çünkü pirinç sirkesi içerisinde birçok katkı maddesi bulunmaktadır. Bu nedenle turşunuzu  elma sirkesi ya da üzüm sirkesi ile yapabilirsiniz. En çok önerilen sirke olarak elma sirkesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Normal turşulara nazaran zencefil tuşusu  yapılış olarak çok daha kolaydır. Çünkü Türk mutfağında yapılan turşular birkaç hafta boyunca bekletilir. Bu turşu ise bunun tam tersine yapım aşamasında bekletmeye gerek duymaz.Şimdi bu eşsiz lezzetin yapılışından kısaca bahsedelim. 

Malzemeler;
  • Bir miktar kök zencefil Taze olması ısrarla önerilmektedir. Bu durum direk olarak turşunun lezzetinde ve son kullanma tarihinde etkisini gösterecektir.
  • Biraz tuz ve biraz toz şeker,
  • Bir bardak limonsuyu ya da limon ve bir bardak su,
  • 3 çay bardağı sirke (elma ya da pirinç)
Malzemelerini de bu şekilde sıraladığımız bu lezzetin yapılışını şu şekilde sizlerle paylaşalım.

Öncelikle belirtmek isterim ki yapacağınız işlemlerde hijyen kurallarını uygulayın. Bu sizin ve ailenizin sağlığı için oldukça önemlidir.  Şimdi derin bir tencere içerisine limon suyunu ekleyiniz. Üzerine ise bir su bardağı suyu ekleyin.  Bu karışımın içerisine zencefil kökünü soyarak atınız. Daha sonra ise kişisel isteğinize göre zencefilleri küçük ve ince parçalar halinde doğrayın. Bu işlem oldukça önemlidir. Aynen patates kızartması mantığı gibi fazla kalın olan zencefiller tam olarak yumuşamaz ve lezzeti tam olarak elde edemezsiniz.  

Zencefil Turşusu
Bu işlemden sonra malzemelerde belirttiğimiz şeker ve tuz ile bu parça zencefilleri karıştırın ve iyice oyun. Bu durumda zencefiller oldukça yumuşayacaktır. Bu işlemi de tamamladıktan sonra bir kaç saat bekleyin ve zencefilleri iyice süzün. Suyunu tam olarak zencefilden ayırın. Zencefilden ayrılan su tabi ki işinize yaramayacaktır. 

Bir yandan da bu bekleme süresinde sirkeniz ile birlikte şekerli suyu iyice kaynatın. Bir litrelik kavanoza koyduğunuz süzülmüş zencefilin üzerine bu kaynattığınız sirke, su, şeker karışımını boşaltın. Daha sonra bir süre bekleyin. Zencefil turşusu ılıdıktan sonra uygun saklama koşulları olarak buzdolabına yerleştirin.  Diğer turşuların birkaç hafta bekletilmesi bu turşu için geçerli değildir. Fakat sadece 3-4 gün boyunca turşunun kapağını açmamalısınız. Daha sonrasında bu turşuyu rahatlıkla tüketebilirsiniz. Bu yapılan yiyecek hem oldukça lezzetli hem de oldukça faydalıdır. Yemeklerinizin yanında alternatif bir yiyecek olarak sofranızda da oldukça güzel bir görünüm sağlayacaktır.

Yayınlanma Tarihi : 27.08.2015 06:07:02

Zencefil Turşusu Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Zencefil Turşusu"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Zencefil Kurabiye

Zencefil kurabiye, bu kurabiye çok severek tüketilen çay saatlerinin vazgeçilmezi olan kurabiye çeşitlerinden biridir. Farklı kalıplar kullanılarak şekil verilmesi ile de çocuklar tarafından ayrıca ilgi odağı olmasını sağlıyor ve...

Zencefil Çayı

Zencefil çayı, Anavatını Asya olan zencefil Çin, Brezilya, Jamaika, Hindistan gibi birçok ülkede üretilmektedir. Birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan zencefil yemeklerde baharat olarak da yaygın bir şekilde kullanılan bir b...

Zencefilin Faydaları

Zencefilin faydaları, havlıcan, kakule ve zerdeçal ile aynı familyaya ait olan zencefil başta Hint mutfağı olmak üzere, Arap, Asya gibi ülkelerde de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Daha çok yemeklere lezzet katmak amacı ile k...

Zencefil Bal

Zencefil Bal, karışımı birçok insan tarafından özellikle kış aylarında olmak üzere bolca tüketilmektedir. Birçok faydası bulunan zencefil ve bal karışımı çocuklar üzerinde büyük etkiler göstermektedir. Birçok kimyasal ilaçtan çok...

Zencefil Reçeli

Zencefil reçeli, tropik ve yarı tropik iklimlerde yetişen bir bitki türüdür. Görüntü itibariyle yer almasını anımsatmaktadır. Neredeyse tüm dünya mutfaklarında baharat olarak kullanılmaktadır. Ayrıca tıbbi alanlarda da kullanılmak...

Taze Zencefil

Taze zencefil, Taze zencefil de tıpkı toz zencefil gibi tam bir şifa kaynağıdır. Taze zencefilin ana vatanı Asya' nın tropik yerleridir. Tropikal olduğu için taze zencefili Türkiye 'de yetiştirmek mümkün değildir ve ithal edilir....

Zencefil Nasıl Kullanılır

Zencefil nasıl kullanılır, zencefil bitkisi nemli ve sulak bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Bu bitki sarı çiçekler açar ve yassı gri bir gövdeye sahiptir. En sık kullanım alanı kökünün kurutularak baharat yapılması ve yemekle...

Taze Zencefil Çayı

Taze zencefil çayı, sindirim sistemi sorunlarından, kilo vermeye kadar pek çok alanda yararlı etkileri olan zencefil çayı, toz ya da taze zencefille hazırlanabilir. Taze zencefil çayını hazırlarken dikkat etmeniz gereken konu deml...

Zencefil Turşusu

Zencefil Turşusu, günümüzde yemeklerde insanların bolca tükettikleri bir çeşit haline gelmiştir. Oldukça lezzetli olan bu yiyecek birçok faydasıyla da bizleri etkilemektedir. Yapılışı oldukça basit olan bu turşuyu evlerinizde kola...

Hamilelikte Zencefil

Hamilelikte Zencefil, Mutfaklarımızda baharat olarak kullandığımız zencefilin aynı zamanda mide bulantısı ve kusmaya iyi geldiği aşikardır.Bu özelliğinden dolayı hamile bayanlar mide bulantısından dolayı  zencefili tercih etmektel...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

zencefil, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017