Zencefil Bal ve Limon Karışımı Tarifi
15 Mayıs 2024

Zencefil Bal ve Limon Karışımı Tarifi

Zencefil bal limon, zencefil bal ve limon üçü de birbirinden faydalı birçok sağlık sorunlarında başvurduğumuz ayrıca çok da lezzetli yiyeceklerdir. Yemeklere lezzet katmak amacıyla vazgeçilmez olarak kullandığımız ürünlerdir. Tabi bunun yanı sıra üçünün karışımı bambaşka bir vitamin mineral kaynağıdır. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez karışımıdır. Her derde deva süper bir karışımdır. Tadı kokusu da oldukça güzeldir. Diğer tedavi amaçlı kullanılan karışımlar içerisinde en lezzetli olanıdır. Çünkü içerisinde bir lezzet deposu olan bal yoğun miktarda bulunur. Kış aylarının yaklaşması ile soğuk algınlığı öksürük gribal enfeksiyon ateş gittikçe artan ve sık sık yakalandığımız hastalıklar haline gelir ve bünyemizin zayıf düşmesine sebep olur. Tüm bu hastalıklardan korunmanın ya da hasta olduysak bu hastalıklardan kurtulmanın yolu zencefil bal ve limon üçlüsünden oluşan karışımdır. Bu karışımı hasta olmadan içmek çok daha faydalı olacaktır çünkü hastalığın vücuda girmeden önlenmesini sağlar.

Zencefil bal limon karışımı tarifi için gerekli malzemeler
  • İki yüz elli gram taze zencefil
  • Dört yüz gram süzme bal
  • İki adet limon
Zencefil bal limon karışımı nasıl yapılır?

Yapmaya başlarken öncelikle zencefiller yıkanır ve kurulanır. İsteğe bağlı olarak kabukları ince bir şekilde soyulur ve çok küçük olmayacak küpler şeklinde doğranarak bir cam kavanoza alın. Üzerine süzme balı ilave edin ve kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında iki üç ay kadar muhafaza edilebilir. Tarifte yazan limon kullanırken içerisine ilave edilir. İstenildiği zaman bir yemek kaşığı dolusu bir su bardağına konur üzerine bir dilim limon sıkılır ve sıcak su ilave edilip iyice karıştırılır. Bu karışımdan günde iki bardak içildiği takdirde kışın tüm enfeksiyon hastalıklarına karşı ve öksürüğe karşı korunursunuz. Eğer öksürüyorsanız tükettiğimiz taktirde kısa sürede boğazınızı yumuşatacak ve öksürüğünüzü geçirecektir. Ayrıca araç tutması sıkıntısı yaşayanlar, mide üşütmelerinde kaynaklı bulantılarda çok etkilidir.

Zencefil Bal Limon Yorumları

soru

Mustafa Demirci

11 Nisan 2024 Perşembe

Her şey güzel de, buzdolabına koyduğumuz bu zencefil+bal+limon karışımının dolapta ne kadar durduktan sonra ilk kez kullanacağımız belirtilmemiş...Bir gün durduktan sonra mı kullanalım, bir kaç gün mü bekleyelim?...

Cevap yaz
cevap

Admin

11 Nisan 2024 Perşembe

Zencefil, bal ve limon karışımının buzdolabında ne kadar süre beklemesi gerektiği konusunda net bir kural bulunmamaktadır. Genellikle birkaç saat beklettikten sonra kullanılabileceği söylenmektedir. Ancak, aromaların daha iyi karışması ve karışımın daha etkili olması için bir gün kadar buzdolabında bekletmek daha uygun olabilir. Karar size kalmış, ancak bir gün bekletmek lezzet ve fayda açısından daha iyi sonuçlar verebilir.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Zencefil Yağ Yakar mı?

Zencefil Yağ Yakar mı?

Haber Bülteni

Güncel

Zencefil Nerede Yetişir?

Zencefil Nerede Yetişir?

Güncel

Taze Zencefil Nasıl Saklanır?

Taze Zencefil Nasıl Saklanır?

Güncel

Zencefil Nelere İyi Gelir?

Zencefil Nelere İyi Gelir?

Zencefil Salatalık Limon ve Nane Kürü

Zencefil Salatalık Limon ve Nane Kürü

Bebeklere Zencefil Verilir mi?

Bebeklere Zencefil Verilir mi?

Kuru Zencefil Nasıl Kullanılır?

Kuru Zencefil Nasıl Kullanılır?

Taze Zencefil Nasıl Kullanılır?

Taze Zencefil Nasıl Kullanılır?

Zencefil Çayı ile Zayıflama

Zencefil Çayı ile Zayıflama

Bal Zencefil Çörek Otu Karışımı

Bal Zencefil Çörek Otu Karışımı

Toz Zencefil Çayı Nasıl Yapılır?

Toz Zencefil Çayı Nasıl Yapılır?

Zencefil Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Zencefil Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Zencefil Bal ve Limon Karışımı Tarifi

Zencefil Bal ve Limon Karışımı Tarifi