Zencefil, Bal ve Limonun FaydalarıZencefil, bal ve limon, her biri tek başına birçok sağlık sorununda başvurduğumuz, ayrıca oldukça lezzetli ve faydalı yiyeceklerdir. Bu üç ürünü yemeklere lezzet katmak amacıyla vazgeçilmez olarak kullanırız. Üçünün karışımı ise bambaşka bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez karışımı olarak bilinir ve her derde deva süper bir karışım olarak öne çıkar. Tadının ve kokusunun güzelliği, diğer tedavi amaçlı kullanılan karışımlar arasında en lezzetli olanı yapar. İçerisinde yoğun miktarda lezzet deposu olan bal bulunur. Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte soğuk algınlığı, öksürük, gribal enfeksiyonlar ve ateş gibi hastalıklar artar ve bağışıklık sistemimizin zayıf düşmesine sebep olur. Tüm bu hastalıklardan korunmanın veya bu hastalıklardan kurtulmanın yolu, zencefil, bal ve limon üçlüsünden oluşan karışımdan geçer. Bu karışımı hasta olmadan tüketmek, hastalığın vücuda girmeden önlenmesini sağlar. Zencefil, Bal ve Limon Karışımı TarifiKarışımın tarifi için gerekli malzemeler şunlardır:
Zencefil, Bal ve Limon Karışımı Nasıl Yapılır?Karışımı yapmaya başlamadan önce zencefilleri yıkayıp kurulamak gerekir. İsteğe bağlı olarak kabukları ince bir şekilde soyulur ve çok küçük olmayacak küpler şeklinde doğranarak bir cam kavanoza alınır. Üzerine süzme bal ilave edilir ve kapağı sıkıca kapatılır. Bu karışım buzdolabında iki üç ay kadar muhafaza edilebilir. Tarif sırasında belirtilen limon ise karışımı hazırlarken içerisine ilave edilir. İstenildiği zaman bir yemek kaşığı dolusu karışım bir su bardağına konur, üzerine bir dilim limon sıkılır ve sıcak su ilave edilip iyice karıştırılır. Bu karışımı günde iki bardak içtiğiniz takdirde kışın tüm enfeksiyon hastalıklarına ve öksürüğe karşı korunursunuz. Eğer öksürüyorsanız, bu karışımı tükettiğiniz takdirde kısa sürede boğazınızı yumuşatacak ve öksürüğünüzü geçirecektir. Ayrıca araç tutması sıkıntısı yaşayanlar ve mide üşütmesinden kaynaklanan bulantılara karşı da oldukça etkilidir. Ekstra BilgilerZencefil, bal ve limon karışımı ayrıca sindirim sistemini düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücutta detoks etkisi yaratır. Bu karışımı düzenli olarak tüketmek, genel sağlık durumunuzu olumlu yönde etkileyebilir. Özellikle mevsim geçişlerinde ve soğuk havalarda bu karışımı tüketerek bağışıklık sisteminizi daha dirençli hale getirebilirsiniz. |
Her şey güzel de, buzdolabına koyduğumuz bu zencefil+bal+limon karışımının dolapta ne kadar durduktan sonra ilk kez kullanacağımız belirtilmemiş...Bir gün durduktan sonra mı kullanalım, bir kaç gün mü bekleyelim?...
Cevap yazZencefil, bal ve limon karışımının buzdolabında ne kadar süre beklemesi gerektiği konusunda net bir kural bulunmamaktadır. Genellikle birkaç saat beklettikten sonra kullanılabileceği söylenmektedir. Ancak, aromaların daha iyi karışması ve karışımın daha etkili olması için bir gün kadar buzdolabında bekletmek daha uygun olabilir. Karar size kalmış, ancak bir gün bekletmek lezzet ve fayda açısından daha iyi sonuçlar verebilir.