zencefil.gen.tr
zencefil
Sosyal Medyada Paylaş
Gebelikte Zencefil
Zencefilin Zararları
Taze Zencefil Nasıl Kullanılır
Zencefil Tansiyonu Yükseltirmi
Zencefil Balgam
Zencefil Afrodizyak
Taze Zencefil Nerede Bulunur
Zencefil Yağ Yakar Mı
Zencefil Nerede Yetişir
Kuru Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Zencefil Çayı İle Zayıflama
Bal Ve Zencefil Karışımı Nasıl Hazırlanır
Yoğurt Zencefil Zerdeçal
Taze Zencefil Nasıl Saklanır
Kök Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Kök Zencefil Nasıl Kullanılır
Öksürük İçin Zencefil
Zencefil Salatalık Limon Nane
Yoğurt Zencefil Zerdeçal Tarçın
Bal Zencefil Çörek Otu Karışımı
Kuru Zencefil Nasıl Kullanılır
Zencefil Çayı Faydaları
Zencefil Kanser
Zencefil Macunu
Kök Zencefil
Zencefil Kürü
Tarçın Zencefil Çayı
Zencefil Kökü
Zencefil Bal Karışımı Nasıl Yapılır
Zencefil
Zencefil Zayıflatırmı
Zencefil Bal Limon
Zencefil Zerdeçal Faydaları
Toz Zencefil
Zencefil Çayı
Tüm Sayfalar >>









Zencefil

Zencefil, botanik bir bitki olarak bilinmektedir. Bu bitkinin değişik olan isimleri de vardır ve bu bitkiye verilen isimlerden bazıları ise zencebil, zingiber, ginger, gingebre olarak adlandırılmaktadır. Bu bitki zencefilgiller familyasından olan bir bitki türüdür ve bir kaç metreye kadar boyları uzayabilen çok yıllık bir bitki olmaktadır fakat bu bitki yurdumuzda yetişme alanı bulmaz. Bu bitkinin gövdesi boruya benzer bir şekilde belirmektedir. Yaprakları ise 1 yada 2 metre kadar uzayabilmektedir. Bu bitkinin çiçeği ise kozalağa benzemektedir. Zencefil bitkisinin kökleri ise birbirine bağlı olarak boğum boğum oluşmaktadır ve yer elmasını andırır. 

Zencefil yetişme alanı yurdumuzda sınırlı kalmaktadır. İklim şartları ve hava koşullarına bağlı olarak bu bitki ülkemiz dışında sıcak olan tropikal iklimde yetişmektedir. Bu bitkinin anayurdu güneydoğu Asya kıt'ası olduğu bilinmektedir. Günümüzde ise yetişme alanı olarak Hindistan topraklarında ve Malezya adalarında yetişme alanı bulmaktadır. Elbette bu alanlarla yetişme alanı sınırlı kalmamakta olup diğer tropikal iklim kuşaklarında da yetişme alanı bulur. Zencefil kullanım şekli olarak, mevsiminde toplanan bu bitki kurutulması ile havanda dövülerek yada robotta çekilerek toz halini alır. Bu bitkinin kökleri ekmek yapımında, pasta yapımında, şarap yapımında ve tatlıların yapımında kullanılmaktadır. Bazı likör türü içeceklerinde yapımında kullanımı sağlanmaktadır. Bu bitkinin öğütülmesi ile elde edilmekte olan zencefil tozu baharat olarak da kullanıma sunulmaktadır. Bazı türden yemeklerde tat vermesi için kullanılmaktadır ve yemeğin farklı bir lezzet almasını sağlar. 

Zencefil, tropikal iklim bölgesinde sonbahar aylarında yapraklarının kuruması ile birlikte solup dökülür ve köklerinin olgunluk aşamasına gelmesi ile de kökler çıkarılıp iyice yıkanır ve dış kabuğu da güzelce soyulduktan sonra soğuk suda bir kaç gün suyunun değiştirilerek bekletilmesi sağlanır. Bekleme süresi dolduktan sonra suyun içerisinden alınan soyulmuş zencefiller güneş altında kurutulmaya bırakılır. Zencefil bitkisi içerik olarak yani içeriğinde barındırmış olduğu maddeler açısından: Zencefil zingiboren, zingiberol maddesi, fellandron maddesi, bernoel maddesi, sineol sitrali maddesi ve uçucu yağlar ile yüksek miktarda nişasta içermektedir. Bu bitki yapışkan bir bitki sıvısı ve reçine açısından oldukça zengindir. Patatesimsi bir yapıya sahip olan bu bitki patateste bulunan maddelerin hemen hemen hepsini bulundurmaktadır. 

Zencefil
Zencefil, midede oluşan rahatsızlıkların giderilmesinde oldukça fayda sağlamaktadır. Bağırsaklarda oluşan gazın giderilmesini sağlar, midenin yatışmasını sağlar, kan dolaşımı hızını arttırır ve kanın tüm vücutta dolaşmasını sağlar, bedenin ısınmasını sağlar ve vücudun kötü olan toksinlerinin atılmasını sağlar, zencefil tozunun gargara yapılması ile kullanımı ağız kokularının ve ağızda oluşan yaraların giderilmesini sağlar, kaslarda oluşan incinmeler de haricen masaj yapılarak kullanılmaktadır. Zencefil karbonhidrat açısından, bitkisel yağ açısından, A vitamini ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Bu bitki içeriğinde kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum gibi maddeleri barındırır. Zencefil kullanımında iştah açıcı olan bir durum oluşturur, kişilerin zayıflamasına yardımcı olur ve bu bitkinin kullanımında belli türden hastalıkların giderilmesi sağlanmaktadır. Genelliklede mide rahatsızlıklarına oldukça iyi gelmektedir. Zencefil kullanımı ise bir yemek kaşığı toz zencefilin bir su bardağı suya eklenmesi ile bir kaba alınarak normal ateşte kaynayıncaya kadar ısıtılır ve kaynama aşamasına ulaşan zencefil kısık ateşte de 5 dakika kadar kaynatıldıktan sonra tüketilebilir. Bu bitki sağlık açısından oldukça faydalı olmaktadır ve aktarlarda, baharatçılarda rahatlıkla bulunabilir.

Yayınlanma Tarihi : 27.8.2015 05:47:54

Zencefil Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Zencefil"

Hülya yildirim

Hic ilac kullanmadan saglikli yasamak isteyenler
Her gün. Bir Parca zencefil yiyin

016-4.-10

Kullanıcı oyu: 4,5

hüseyin

Böbrek taşı olanlar zencefil kullanabilirmi.böbreklere faydası olurmu.

016-3.-10

Kullanıcı oyu: 4,5

zeliha

Selam Zencefil gerçekten çok faydalı bir bitki zencefil olsun , zerdeçal olsun , tarcın olsun gerçekten çok güzel bitki çayları yapılıyor bunun en düşük maliyetle ölçüleri gramına göre yapilmiş insan sağlığına faydalı ürünler var bunlardan biride bnaturpy atom çayı /b googleden aratarak naturpy atom çayı satın alasbilirsiniz gerçekten çok güzel 8 liraya geliyor kutusu mutlaka denemelisiniz harika bir tadı var şahsen kendim kullanıyorum ve tadını beğeniyorum

016-2.-11

Kullanıcı oyu: 4,5

Ahmet Levent Alkan

Sitenizi içerik ve ciddiyet açısından uygun buldum.
Teşekkür ederim.

2015-12-27

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Zencefilin Faydaları

Zencefilin faydaları, havlıcan, kakule ve zerdeçal ile aynı familyaya ait olan zencefil başta Hint mutfağı olmak üzere, Arap, Asya gibi ülkelerde de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Daha çok yemeklere lezzet katmak amacı ile k...

Zencefil Çayı

Zencefil çayı, Anavatını Asya olan zencefil Çin, Brezilya, Jamaika, Hindistan gibi birçok ülkede üretilmektedir. Birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan zencefil yemeklerde baharat olarak da yaygın bir şekilde kullanılan bir b...

Zencefil Balgam

Zencefil Balgam, Genellikle nemli ve sulak iklimlerde görülen ve sarı bir çiçek olan zencefilin kökü yassı ve gri renkte olur. Zerdaçalla büyük benzerliği olan zencefil, mutfaklarda baharat olarak ve tıp alanında da bazı malzemele...

Zencefil Kanser

Zencefil kanser, Zencefil birçok hastalığın tedavisinde kullanılan doğanın bizlere sunmuş olduğu mucizevi bir bitkidir. Birçok faydasının yanı sıra son zamanlarda en çok konuşulan faydası zencefilin kanser tedavisi için doğal bir...

Zencefil Şekeri

Zencefil şekeri, aktarlarda, marketlerde rahatlıkla bulabileceğiniz bir üründür. Bu lezzetli ve şifalı yiyeceği evinizde yapmayı da deneyebilirsiniz. Zencefil çoğu evde tazesiyle, kurusuyla bulunan bir baharat türüdür. İster öksür...

Yoğurt Zencefil Zerdeçal

Yoğurt, Zencefil, Zerdeçal, Bu üçlü bir araya geldiğinde birçok hanımın büyük sorunu olan göbek ve basen probleminden kurtulmasına yardımcı oluyor. Yoğurdun tek başına tüketildiğinde dahi göbek bölgesinde bulunan yağların büyük or...

Zencefil Kürü

Zencefil Kürü, Birçok kadının şikayet ettiği ortak konu cildin aşırı derecede yağlı olmasıdır. Bu durumu gidermek için bir çok para çeşitli kozmetik ürünlerine gitmekte buna rağmen kesin bir sonuç alınamamaktadır. Ayrıca bu tür ko...

Zencefil Salatalık Limon Nane

Zencefil salatalık limon nane, bazen karında şişlik, kaslarda gevşeme gibi sorunlara maruz kalınabilir. Kişi ne kadar zayıf olsa da karında şişkinlik vardır ve bu şişkinlikten kurtulmak için bir çok yola başvurur. Özellikle kadınl...

Zencefil Afrodizyak

Zencefilin Afrodizyak, Zencefil sonbaharda yaprakları sararıp döküldükten sonra kökleri çıkarılıp yıkanır. Dış kabuğu soyulduktan sonra bir gece suda bekletilen zencefiller güneşte kurumaya bırakılır. Kurutulup öğütüldükten sonra...

Zencefil Bal Limon

Zencefil bal limon, zencefil bal ve limon üçü de birbirinden faydalı bir çok sağlık sorunlarında başvurduğumuz ayrıca çok da lezzetli yiyeceklerdir. Yemeklere lezzet katmak amacıyla vazgeçilmez olarak kullandığımız ürünlerdir. Tab...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

zencefil, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018